Trenger du alltid investorer for utvidelse av virksomheten? 5 ideer utenfor boksen!

Forretningsutvidelse krever finansiering, og det er flere måter å gå frem på, og å få investorer er en av dem. Lær mer om hva det betyr for deg.

Adaptik
Adaptik
post@adapitk.no
Penger som vokser i takt med inntjening

Å bygge en virksomhet fra grunnen av er ofte svært vanskelig. Å bygge en virksomhet uten den ekstra kontantstrømmen som kommer fra investorer kan være enda vanskeligere. Det å velge å utvide et selskap uten vekten av investorer kan gi mange fordeler som noen ganger veier opp for ulempene.


Hva er fordelene ved å utvide virksomheten uten investorer?

Selv om det å få ekstra kapital fra investorer kan være en stor fordel i seg selv, så finnes det også flere fordeler ved det å IKKE ta i bruk investorer når man skal utvide et selskap.  

Kanskje den viktigste grunnen til at noen velger å ikke skaffe seg investorer er at det gir dem som eier av virksomheten mer kontroll over selskapets fremtid. Dersom man har en hel haug med investorer så mister man litt av den kontrollen og må noen ganger gjøre det investorene ønsker i stedet for det man selv ønsker. Dersom du for eksempel ønsker å ta selskapet i en helt ny retning blir det mer utfordrende dersom du har investorer du må overbevise først. Mange liker heller ikke å vanne ut sin egen eierandel fordi de tror selskapet kommer til å være verdt mye mer senere.  


Hvordan finansierer man forretningsutvidelse uten investorer?

Hvis du ikke har ekstern økonomisk støtte, må du være forberedt på å bruke mer av en ting spesielt, nemlig tid. Når du starter og driver et selskap uten investorer, må du investere din egen tid i stedet. Et eksempel på dette er små selskaper hvor gründerne bak selskapet beholder sine andre jobber ved siden av, og bruker de ekstra inntektene for å finansiere forretningsutvidelser og lignende.  

Å utvide en virksomhet uten investorer kommer med ekstra ansvar og press, og dette gjelder spesielt dersom du er din eneste ansatte. I begynnelsen har du kanskje ikke kapital til å ansette så mange, noe som fører til at du tar på deg flere jobbtitler og ansvar selv. Du lærer kanskje å bli din egen advokat, regnskapsfører, sekretær, helt til du skaffer deg nok penger fra salget til å ansette mer dyktig og spesialisert personell. Å drive selskapet med færrest mulig kostnader mens du utvider det er en slitsom, men effektiv måte å klare seg på selv om man ikke har investorer.

Bedriften din, som en baby, kommer til å kreve mye tid og oppmerksomhet. Du må være villig til å ofre mye for å frigjøre tid. Jo mer tid du kan frigjøre, jo mer kan du jobbe med selskapet ditt og fremskynde neste fase av virksomheten din. Vær imidlertid oppmerksom på at det å bruke tid på virksomheten din vil ta tid unna andre aktiviteter eller mennesker. Det er en gi-og-ta situasjon som du må finne ut hvordan du skal balansere.

Når du endelig er i en posisjon til å skalere virksomheten din, bør du investere i de riktige personene. Personene du ansetter bør være spesialister som tror på din visjon. Å finne den rette medarbeideren er på mange måter som å finne den rette investoren. Du må finne de som deler din visjon og ditt ønske om vekst, og som tror på det du gjør og budskapet du sprer. I starten er det en god ide å ansette teammedlemmer sakte, og bare ansette når det er nødvendig. Dette er for at bedriften skal kunne spare opp penger.

Dersom du føler deg sikker på at forretningsutvidelsen vil sikre selskapet høye inntekter i fremtiden kan man også vurdere å ta et lån for å finansiere utvidelsen, og deretter betale det tilbake ved hjelp av de økte inntektene. Det finnes mange måter å gjøre dette på, og man trenger ikke nødvendigvis å gå til banken, det finnes også flere spennende måter å gjøre det på slik som for eksempel folkefinansiering.